444
6

Eager Red Blend 2017

Регион
Сакар
Сорт
каберне совиньон 68%, мерло 24%, пти вердо 8%
Награди

Виното e интригуващо, съблазнително и съчетава елегантност, дълбочина и гъвкавост. Плътно и сочно, но се отличава с фини танини, които му придават стил и характер, а и му дават сериозна перспектива за стареене. Eager Red Blend 2017 е създадено от Стефан Пирев – едно от най-известните имена сред българските енолози, ерудиран и вечно търсещ професионалист, с идеята за римейк на класически Бордо бленд, показващ потенциала на българския тероар, в частност този в района на Ивайловград, откъдето е гроздето. Лозята са 15-годишни, на надморска височина около 280 м, а почвите са сиви горски с добър дренаж и каменисти включения. Гроздето е брано ръчно в периода 10-15 октомври 2017 и е винифицирано във винарна Ямантиеви. Ферментацията е продължила 10-15 дни в 10-кубикови ферментатори от неръждаема стомана, а общата продължителност на мацерацията е 28 дни. След млечно-киселата ферментация виното е съзрявало във френски барици за 10 месеца.

Алкохол
14,2%
Произведени бутилки
4886
Цена
23