Името на това ефектно, плътно и зряло вино изразява силната връзка с територията на пазарджишкото село Черногорово. Купажът от 60% каберне совиньон и 40% мавруд е със силен и дълбок цвят, който напомня за земята в района. Изразителният, могъщ и дълбок бленд Черно е резултат от талантливата работа на цяло трио от енолози на Нерагора – Андреа Боарети, Нурджихан Ахмедова и Петър Гатев. Лозята, 14-16-годишни, са в зeмлището на Черногорово. Хълмовете в местност Могилата, с техния проветрив континентален климат и пропускливи почви, придават и на благородния каберне совиньон, и на местния мавруд интригуващи характеристики. Каберне совиньонът за това вино е бран в края на септември, а маврудът – в средата на октомври. След ръчно бране следва семпла винификация, която да остави място за изява на тероара. По този начин, с уважение към традициите, винарната се стреми да даде едно ново лице на българското вино.
Каберне совиньонът отлежава в дъбови бъчви минимум 14 месеца.