Сочно и плътно, благородно и елегантно вино със сериозни перспективи за дълголетие. Енологът, ръководил процеса по създаването му, е Атанас Мутафчийски.
Гроздето идва от лозови масиви на избата край село Змеево, в местността Бетера. Лозята са разположени в подножието на връх Бетера – единственият в България доказан загаснал вулкан. Надморската височина е между 580 и 620 м, което позволява големи температурни амплитуди между деня и нощта. Почвите са вулканични почви с гранити в дълбочина.
Гроздето е брано между 15 и 25 октомври 2019. Проведени са студена мацерация за 2 седмици, алкохолна ферментация за 2 седмици и 20 дни пост-ферментативна мацерация върху джибри. 80 % от общото количество вино е отлежало във френски дъбови бъчви и 20% в глинени съдове – амфори.