Много елегантно бяло вино – с деликатни ухания, хармонично и гладко, с ефектен сладостен финал.
За осма поредна реколта Братанови показват модерното лице на българската тамянка. А за пета поредна година са изчакали търпеливо ферментацията да протече спонтанно в иноксов съд – само благодарение на естествената микрофлора от лозето им в Шишманово или т.нар. диви дрожди.
Използвано е грозде и от двата им парцела с тамянка край село Шишманово, община Харманли, където лозята се отглеждат без напояване, без хербициди, само с механична обработка на почвите. Минимално се използват конвенционалните препарати за борба с болести и вредители, правят се стъпки за преминаване към изцяло биологично земеделие.
След ферментацията следва отлежаване върху фините утайки за почти 5 месеца и щадящи обработки преди бутилиране. Виното не е стабилизирано на студ – възможна е поява на безвредна кристална утайка. Произведено в лимитирано количество от 2 297 бутилки.