444
4

Edoardo Miroglio Vino Spumante Brut Rose 168 Infinity Wine 2006

Регион
Източна Тракия
Сорт
пино ноар 100%
Награди

Изключителен брут по класическа технология, отлежавал върху утайките над 14 години, със забележително елегантен вкус и аромат. Пенливо розе от най-висока класа, което се произвежда само в изключителни години.

Изкуството да произвеждаш и утвърдиш на пазара качествени пенливи вина по класическия метод е висш пилотаж. Екипът на Едоардо Миролио определено владее това изкуство. Енолозите, отговорни за създаването и за направляването на над 15-годишния процес по производството на това вино, са Десислава Байчева и Донато Ланати. 

Идеята за производство на пенливи вина по класическия метод е залегнала още в първоначалния проект при изграждането и стартирането на винарска изба Едоардо Миролио. С тази перспектива са засадени и лозята в землището на новозагорското село Еленово, където предварителните проучвания, а и резултатите впоследствие са доказали, че тероарът и климатът са подходящи за сортовете от района на Шампан. 

Насажденията с пино ноар в местността Аутя край село Еленово са вече 20-годишни, засадени са на добре аерирани, глинесто-песъчливи почви върху метаморфни скали. Беритбата е през месец август.  

Първата ферментация е протекла в иноксови съдове при температура 12-16°С, а вторичната – в бутилки при 12-16°С за 30-45 дни. Виното отлежава минимум 168 месеца месеца в бутилка върху утайката.

Алкохол
12%
Произведени бутилки
500
Цена
100