444

Katarzyna Question Mark Gold 2019

Регион
Сакар и Източни Родопи
Сорт
каберне совиньон 60%, мерло 40%
Награди

Въздействащо вино с дълбочина и баланс – зряло и пищно. Създадено е от Свилен и Иван Кисьови, главни енолози на винарната.  

Работният етикет с въпросителен знак, който в Katarzyna Estate използвали за предварителното представяне на първото си вино, пожънал такъв безапелационен успех, че екипът единодушно решил да запази въпросителния знак и върху оригиналния етикет.

За Question Mark Gold 2019 е използвано грозде от лозята около избата, наречени Катаржина Винярдс, засадени през 2004 г. в местността близо до Свиленград, известна като Бялата пръст – основно с песъкливи почви с отличен дренаж. Климатът се характеризира с горещи дни, които предразполагат за отличното узряване на червеното грозде в региона и хладни нощи – поради близостта на лозето до Източните Родопи, което пък подпомага запазване на киселините. Мерлото е брано на 5, а каберне совиньон – на 27 септември 2019. 

Ферментация на 100% от партидите протича във френски дъбови бъчви с обем от по 400 л. Виното отлежава във френски дъбови бъчви с обем 225 л. за 18 месеца.

Алкохол
14.5%
Произведени бутилки
2700
Цена
50