444

New Bloom F2F Cabernet Sauvignon & Syrah & Regent 2017

Регион
Западна Тракия
Сорт
каберне совиньон 70%, сира 20%, регент 10%
Награди

Сочно и комплексно, елегантно и леко минерално, това вино е създадено от енологичния екип на Ню Блум Уайнъри: Рангел Пейков, Николай Цветков, Любомира Иванова, Маргарита Нанкова, Гено Танев, Владимир Влъчков. 

Масивите с каберне совиньон и регент са засадени през 2010 в землището на село Найден Герово. Сирата е от местността Рошава могила, град Съединение, засадена също през 2010. Всъщност масивите със собствени лозя обхващат землищата на три населени места. В масивите с червени сортове преобладават червени глинести почви, богати на желязо, което спомага за изява на пълния сортов потенциал

Сортовете за производството на това вино се берат и ферментират поотделно. Регент е най-ранно зреещият сорт от купажа и беритбата започва в края на август, началото на септември. Следва сирата около 15 септември и последно, в началото на октомври, се прибира каберне совиньон. Алкохолната ферментация се провежда в резервоари от неръждаема стомана. След приключването ѝ, се провежда и ябълчно-млечнокисела ферментация. Вината се оставят за стареене във френски дъбови бъчви 14 месеца, а след бутилиране отлежават минимум 6 месеца в бутилка.

Марката Face 2 Face или F2F е вдъхновена от въздействащия начин на общуване – лице в лице или на четири очи. За да опознаеш някого, е нужно време и внимание. Думи, случки, истории. По същия начин виното се разкрива постепенно – цвят, аромат, вкус, послевкус. Серията Face 2 Face е създадена не само да впечатлява, а да интригува и да се помни дълго.

Алкохол
13.5%
Произведени бутилки
18 000
Цена
20