444

Red Church Grand Sovereign Premium 2019

Регион
Западна Тракия
Сорт
мерло, каберне совиньон, каберне фран
Награди

Въздействащо, могъщо и концентрирано тероарно вино с огромен потенциал на отлежаване. Препоръчително е да отлежава още преди отваряне.  

Виното е създадено от енолозите на Ред Чърч Алекс Канев и Радослав Марчев. Гроздето е от 12-годишните лозя Ред Чърч Винярдс в местността Каменки до град Перущица – почвите са глинесто-песъчливо-каменисти с добре изразени варовици. Лозята са на терен с 8% наклон и отлично дрениране на почвите, местността в Родопската яка е с ярко изявен микроклимат, със здравословен следобеден полъх.

Гроздето е брано от края на септември до средата на октомври 2019 за различните сортове – с ръчна беритба и грижлив последващ процес на ръчна селекция на гроздето на няколко етапа.

Ферментацията продължава до 30 дни в иноксови резервоари с контрол на температурата и ръчен пижаж. Отлежава 12 месеца във френски барици. 

Виното е продължение на класиката в традициите тип Стар свят, с фокус върху грижата към лозята и тяхната специфика, казва Алекс Канев. Концепцията е в изграждането на потенциала спрямо тероара, акцентирайки го без компромиси, като един истински Суверен.

Алкохол
14.5%
Произведени бутилки
15 000
Цена
33