Вино от висока класа – концентрирано, пищно и красиво. Създадено е от две дами, Евгения Георгиева и Калина Дянкова – енолози на винарското имение.
70 % от гроздето е от 4-годишни лозя на избата в землището на поморийското село Горица, а 30 % – от 40-годишни собствени лозя в Пловдивско. В Горица почвите са излужени горски, кабонатни черноземовидни и хумусно-карбонатни. Периодът на гроздобера е между 28 септември и 20 октомври 2017.
Гроздето се бере и селектира на ръка с гравитачна обработка и приемане на мъстите. Проведена е студена мацерация при 8°C в дъбови каци от френски, немски и австрийски дъб с вместимост 3500 кг и ротобъчви от австрийски дъб с вместимост 500 л за период от 7-14 дни. Алкохолната ферментация е продължила 3 седмици при 25-26°C в посочените по-горе съдове, последвана от постферментативно задържане в рамките на седмица и малолактична ферментация изцяло в дъбови бъчви за период от около 4 седмици.
Виното отлежава до 24 месеца в нови (20% от виното) и използвани (80% от виното) френски барици. Следва отлежаване в бутилка за 1 година преди пускане на виното на пазара.