444

Stratsin Soulmates Chardonnay 2018

Регион
Черноморие
Сорт
шардоне 100% (клон 95/96)
Награди

Хармонично, плътно и свежо шардоне – благородно и дълго. Негов създател е Марина Костадинова, енолог и собственик на избата заедно със семейството си. Лозето е засадено през 2011 г. в местността Бата в землището на Поморие върху чернозем. Близостта на Черно море допринася за благоприятния климат. Зимата е мека, есента продължителна и топла, пролетта – прохладна, а лятото топло и влажно. Дневните и нощни бризове, както и добрите климатични условия, благоприятстват за доброто узряване на гроздето и натрупване на фини плодови аромати. Шардонето е набрано в началото на септември.

Проведена е контролирана ферментация със селектирани дрожди в иноксов съд. Виното е отлежало 11 месеца в дъбови бъчви – комбинация от американски и френски дъб, както и 2 години в бутилка.

Изхождайки от сорта и клона, селектиран за производство на висококачествени бели вина и контролираното отлежаване в дъбови бъчви, търсим баланс в букета от вкусове и аромати, произлизащи от гроздето и придобити от контакта с дъбовата дървесина, споделя създателката на виното.

Алкохол
13.5%
Произведени бутилки
2400
Цена
20