Ефирно и хармонично, деликатно и с лека минералност, това розе е чисто удоволствие и е подходящо за всякакви по-леки и модерни храни.
Създадено е от енолозите Цанко Станчев, Тихомир Трифонов.
Гроздето е от 7-годишно лозе в местността Крушките, едва на 1 км от черноморския бряг. Почвите са песъкливи и силно дренажни. Гренашът е набран във втората половина на септември.
Винификацията е класическа за розе – ферментацията е с контрол на температурата под 16°С. Отлежава върху утайки 30 дни след алкохолната ферментация. Виното няма контакт с дъб.
Розе By Gri е резултат от целенасочено търсене на вино с лек елегантен аромат, с пълнота и финес във вкуса, с балансирани киселини и дълготраен вкус.