444
7

Zagreus Mavrud Reserve 2018

Регион
Западна Тракия
Сорт
мавруд 100%
Награди

Енолозите, създали този достолепен и съблазнителен мавруд на Загрей, са Татяна Стефанова и Димитър Иванов. Работили са с грозде от натурално отглежданите 17-годишни лозя на избата в местността Старите лозя край пловдивското село Виница. Почвите там са излужени канелени горски, песъчливо-глинести, на места слабо каменисти, почти неутрални. Маврудът е бран в периода 6-10 октомври 2018.

Алкохолната ферментация е продължила 8 дни в универсални вертикални  ферментатори при T 22-25°С, а ябълчно-млечнокисела ферментация – 20 дни, в неръждаем резервоар. Виното е отлежавало 10 месеца в бъчви от български дъб, второ и трето зареждане, а след това 15 месеца в бутилка.

Тази резерва е направена от внимателно подбрано грозде с цел да се покаже сорта с традиционна технология, с подчертан местен дух, подкрепен от българския дъб.

Алкохол
14%
Произведени бутилки
14 400
Цена
14