Мощно, с кадифено зрели танини и дълъг хармоничен финал – благородно вино с потенциал.
Енологът, погрижил се за създаването на този мелнишки сепаж, е Кирил Иванов.
Лозето се намира в землището на село Капатово, община Петрич. Растенията са средно на около 12 години. Почвите са предимно глинести. Тероарът се характеризира с най-много слънчеви часове и най-много градуси сумарно през годината от цялата страна. Това дава възможност гроздето да достигне до много добра степен на зрялост. Гроздето е набрано около края на септември и началото на октомври.
Ферментацията се извежда в резервоари от неръждаема стомана с контрол на температурата. Прилага се също така пред и пост ферментативно настойване. Виното отлежава минимум 6 месеца във френски дъбови бъчви 225 л. След бутилиране отлежава още поне 2 месеца в бутилка.
Виното е замислено с цел да олицетворява тероара, с който винарната разполага, потенциала на лозето и сортовете, подбрани за създаването му. Според винарите на Златен Рожен това са местни сортове с голям потенциал за направа на вина, които могат да бъдат добра визитка не само на избата, но и на региона.