Енолог на сливенската Даунтуан Ърбан Уайнъри е Веселин Рашев – един от нейните основатели. Обобщената оценка за този каберне фран от DiVino екипа е: благородно вино, много добра работа със сорта!
Лозето е в землището на сливенското село Николаево – известен и доказан тероар. Към 2021 г. лозята с каберне фран са били едва 5-годишни. Засадени са върху силно изразени песъкливи почви. Гроздето е набрано на 30 септември. Технологичният процес включва предферментативно настойване за 3 дни при температура 10 °С, ферментация в съд от неръждаема стомана при контролирана температура 20-25 °С за 7 дни, следферментативно настойване за 3 дни и ябълчно-млечнокисела ферментация в бъчви. Виното отлежава 10 месеца в бъчви от френски дъб – нови и второ зареждане.
Каква е идеята зад това вино: минимална технологична намеса, точна изява на сортовите характеристики, разпознаваемост, изява на тероара и спецификите на сезон 2021, баланс между сортови характеристики и влияние на дъба.