Десислава Малеевска е енологът, създал това расово и атрактивно каберне совиньон. Лозето се намира в местността Побити камъни, недалече от Варна. Местността носи името си заради варовикови образувания, които са датирани на възраст милиони
години. Почвата в района е варовита, песъклива, което се усеща и във вкусовите качества на виното. Лозята са сравнително млади – на 12 години. Климатът е мек, повлиян от близостта на Черно море. Районът се радва на прекрасно слънчево греене – за това говорят и имената на близките села Слънчево и Припек.
Гроздоберът е извършен в момент на оптимална технологична зрялост. Проведена е частична въглекисела ферментация и класическа алкохолна ферментация при контролиран температурен режим. Има отлежаване в контакт с няколко вида дъбова
дървесина, с последващо бутилково отлежаване.
Виното е част от концепцията на изба Жарава да създават качествено вино в лимитирани серии и в продължение на опита, който имат с каберне фран.