Енологът, главен отговорник за създаването на това расово и благородно вино, е Йовко Йовков.
Каберне франът е от 25-годишни лозя в землището на село Венец. Почвите са канелени горски, а климатът е характерен със суха пролет и суха есен, мека и топла зима, повлиян е от близостта на Черно море. Гроздето е набрано ръчно в касетки по 10 кг, от 15 до 20 октомври и е преминало през следните технологични етапи: ронкане и сортиране на гроздовите зърна върху лента; мачкане на гроздовата каша и настойване на студено в метален съд с обем 5000 л; алкохолна ферментация с контролиране на температурата; делестаж по време на ферментацията; постферментативно настойване върху твърдите части; ябълчно-млечнокисела ферментация в нови френски дъбови бъчви; декантиране на виното и повторно пълнене в бъчви. Отлежава 28 месеца върху фините утайки в нови барици от френски дъб и минимум 24 месеца в бутилка.
От екипа на Братя Минкови споделят:
Вината от серия Enoteca са експериментални и не са в постоянно поддържания асортимент на избата. Създадени са по творчески проекти на технолозите на избата, с цел изследване на тероари, видове бъчви или нови технологични практики.
Предназначени са за специализирани винени магазини и ресторанти от висок клас. Каберне фран е сорт, който намира много благоприятна среда в района на Карнобатската котловина, работата ни с този сорт е благодатна и ежегодно увенчана с много добри резултати.