Ето какво казват от екипа на Домейн Менада за вината в серията Barrique Point: “Отлежават във френски дъбови бъчви минимум 12 месеца и са в лимитирани серии бройки. Barrique Point e шедьовърът в нашата колекция – най-доброто вино, което можем да произведем. След съвършенството можем единствено да сложим… точка.” За Barrique Point Noble Sweet Wine 2008 това твърдение е 100% вярно! Това благородно сладко вино от късна реколта (началото на ноември ) има забележителни дълбочина и баланс между сладост и свежест, а на нос напомня стила на подсилените вина от Мадейра.
Майстор на виното е главният технолог на Менада, Димитър Димитров. Създадено е от три сорта: димят, мускат и ркацители – от 30-годишни лозя в района на Терзийско и на с. Елхово, Средна гора. Релефът е пресечен, наклонен на юг. Надморската височина е 250 м. Почвите са канелено-горски. Средната годишна температура е 12,9° C, а средните годишни валежи са 598 мм. Характерна особеност на температурния режим е бързото затопляне през пролетта и късното застудяване през есента. Уникална ценност тук е местното въздушно течение, което не позволява задържане на студовете през зимните месеци. Температурите са благоприятни за натрупване на достатъчно количество захар и киселини, които придават хармония и мекота на виното. Виното е отлежавало 24 месеца в стари дъбови бъчви.