444

Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50

 

С удоволствие ви представяме най-празничното събитие за българското вино DiVino TOP 50!

За трета поредна година, на 24 февруари 2023, събота, ще се проведе специално събитие – отворена за любителите дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino.

Това е единствена и ценна възможност да бъдат опитани заедно всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2023. Времето за дегустации е достатъчно – събитието е от 14:00 до 20:00 часа. Мястото е Топлоцентрала – арт сърцето на София.

По време на дегустацията и паралелно с нея ще се проведе празнична церемония за наградите на DiVino в различните категории!

Присъстващите на събитието първи ще научат кои са вината от TOP 10, кое вино е #1 за 2023, кои вина ще получат награда във всяка от категориите. Преди събитието на 24 февруари ще стане известна цялата селекция от 50-те най-добри български вина, но без конкретните места в класацията!

DiVino.TOP 50 има за цел да отличи и отдаде заслуженото на онези производители, които не пестят усилия, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво.

Празничното събитие-дегустация има за цел да демонстрира високата класа на българското вино и да отрази бурното развитие, което винопроизводството и винената култура в България претърпяха през последните години. Събитието акцентира върху най-привлекателната и интересна страна на виното, върху способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл и да доставя удоволствие.

Самите производители ще представят своите вина и ще разказват подробности за създаването им…

Вече 12 години дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през годината, които отразяват качеството на българските вина и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и всички победители в отделните категории, може да прочетете тук.

Събитието включва:

  • възможност да се дегустират вината от TOP 50 за 2023 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина.
  • присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени.

Гарантираме ви интересни дегустации, срещи със създатели на вината от TOP 50, със съмишленици и приятели, приятна атмосфера, интересен музикален и видео фон или накратко – вдъхновяващо запознанство с най-добрите български вина за 2023.

Посетителите имат възможност и да закупят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения магазин CasaVino.

Място на събитието: Топлоцентрала, София, Южен парк, ул. “Емил Берсински” 5
Дата: 24 февруари 2024, от 14:00 до 20:00 часа
Вход: с билети

Билетите са изчерпани!
Билети на място няма да се продават!