Плътно и същевременно елегантно, със запазена свежест и добър потенциал на отлежаване, това вино акцентира на българския сорт мавруд, който присъства във всички купажи на Нерагора. Блендът е съставен от 60% мерло и 40% мавруд. Резултат е на професионализма на триото от енолози на Нерагора – Андреа Боарети, Нурджихан Ахмедова и Петър Гатев.
Лозята, 14-16-годишни, са в местност Могилата, в зeмлището на пазарджишкото село Черногорово. Хълмовете там, с техния проветрив континентален климат и пропускливи почви, придават и на двата сорта интригуващи характеристики. Гроздоберът на мерлото е бил в начало на септември, а на мавруда – в средата на октомври. След ръчно бране сортовете ферментират поотделно и се купажират след отлежаване. Част от мерлото отлежава в дъбови бъчви минимум 14 месеца.