Виното Redark е познато на ценителите още от 2002 г., когато се лансира първата реколта с тази марка – Redark Merlot 2000. Първото вино-икона на България, драматичният Redark на Дамяница…, пише за него Каролайн Гилби MW в една от статиите си за престижното винено списание Decanter. То печели медали в най-значимите състезания по света.
В стремежа към баланс на богато и сочно тяло, подправено с екзотиката на местни български сортове, в реколта 2005 за пръв път влизат рубин и руен. Този купаж остава и за следващите реколти. Великолепното вино от реколта 2018 – комплексно, хармонично и приятно пикантно, е създадено от енолога Надка Карагогушева, технолог в Дамяница.
Терените с лозята на винарната са хълмисти, разположени в зона със силно средиземноморско влияние – с мека и влажна зима, рано настъпваща пролет, сравнително сухо лято и дълга есен. Релефът осигурява добър въздушен дренаж и естествено предпазване от болести. Дневните температури и техните амплитуди се повлияват от околните планински вериги оказващи благоприятното си влияние върху динамиката на развитие на лозите и на зреене на гроздето. Почвите са канелени горски и рензини – характерно за тях е наличието на карбонати в състава им. Механичният състав е променлив и в повечето случай балансиран, но има и участъци с преобладаващо лек механичен състав дължащ се на по-високото съдържание на пясък, а също и такива с повече глина.
Беритбата е продължила от 5 септември до 10 октомври 2018 г. Гроздето ферментира на цели, несмачкани зърна в неръждаеми съдове. Винификацията е проведена с бавна екстракция в редуктивна среда и с прецизен температурен контрол. Контактът с ципите е 4 седмици. Малолактичната ферментация протича в бъчви. Виното отлежава 9 месеца във френски дъбови бъчви.