444

Domain Menada Tcherga 10* Red 2016

Регион
Източна Тракия
Сорт
мерло 40%, каберне совиньон 50%, рубин 10%
Награди

Domain Menada създават бранда Tcherga 10*, за да възродят първата Tcherga, родена преди десетилетие и да припомнят какво магично вино е била тя. Купажът на юбилейната серия е идентичен с този на първата Tcherga. Разковничето тук може би е не само цялостният купаж, а и българският сорт рубин, който е аристократичен, интересен и оформя ароматичната композиция в бленда, споделят от екипа на избата.

14-годишните лозя с мерло и каберне совиньон се намират в местностите Юрат и Дъбрава в землището на чирпанското село Могилово – в хълмиста зона с канелено-горски почви и климат, характерен с мека зима и топло лято. Рубинът е от 10-годишно лозе в местността Шумата, Горно Ботево, на равнинен терен с ливадено-канелени почви. Гроздето е брано от средата на септември до първите 10 дни на октомври

Мощното хармонично вино е плод на професионализма на енолога Димитър Димитров и неговия екип, които са следвали класическата технология за червено вино: ферментация в течение на 6-8 дни при t 24-26 °С, с 2-4 дни предферментативно настойване; отлежаване 16-18 месеца в нови френски бъчви първо и второ зареждане; последваща селекция и подбор на всяка бъчва за всяка партида вино.

Алкохол
14%
Произведени бутилки
13 000
Цена
13