Стефан Пирев Уайнс е едноименният проект на един от големите български енолози, притежаващи не само познанията и рутината, но и тънкия усет, необходим за създаването на подобно смело вино. А Eager Top Blend определено е смело вино: то комбинира не само шест сорта (шардоне – 42%, рейнски ризлинг – 20% , совиньон блан – 18%, пино гри – 8%, пино ноар – 7% и гевюрцтраминер– 5%), но и също толкова произхода, тъй като гроздето за него идва от цяла България. Това обединяване на различен произход, но неизменно високо качество на продукта е едновременно невралгичната точка и разковничето на виното. Английската дума eager според Cambridge Dictionary означава искащ много да направи или да притежава нещо, особено нещо интересно или нещо, доставящо удоволствие и виното Eager безспорно отговаря на името си.
Друг смел момент е минималната употреба на дъб (само част от шардонето има контакт с дъб) – рядко срещаме вина, които се изправят пред нас във възможно най-чистия си вид.
Основната идея за създаване на това вино е да се извлече максимума от всеки сорт, казва Стефан Пирев. Нагласата е да няма доминиращ сорт, а всеки да допринася в процеса на съзряване в бутилка, достигайки своя максимум в различно време. Тази многопластовост и комплексност позволява на виното да променя органолептиката си през годините. Това обуславя дълъг живот и развитие в процеса на стареене.