Изключително пенливо вино, създадено по класическия метод на Шампан – комплексно и фино, сочно и хармонично, с ефектна маслена сладост във финала на вкуса.
Изкуството да произвеждаш и утвърдиш на пазара качествени пенливи вина по класическия метод е висш пилотаж. През годините пенливите вина на Едоардо Миролио заслужено печелят златни и сребърни медали на престижни международни форуми.
Идеята за производство на пенливи вина по класическия метод е залегнала още в първоначалния проект при изграждането и стартирането на винарска изба Едоардо Миролио. С тази перспектива са засадени и лозята в землището на новозагорското село Еленово, където предварителните проучвания, а и резултатите впоследствие са доказали, че тероарът и климатът са подходящи за сортовете от района на Шампан.
Шардонето за пенливи вина е едно от първите насаждения в реализирания проект. За реколта 2015 това са вече 12-годишни лозя. Гроздето е набрано на 27 август 2015 г.
Първата ферментация е протекла в иноксови съдове, втората – в бутилки. Датата на тиража е 19 май 2015. Виното отлежава 48 месеца в бутилка върху утайката.
Енологът, създал и направлявал дългия технологичен процес, свързан с производството на виното, е утвърденият професионалист Десислава Байчева.