Автори на този сочен, елегантен и ароматен сепаж са тримата талантливи и иновативни енолози Николай Кръстев, Петър Георгиев и Радостин Милков. Виното е създадено от два бели сорта с жълто оцветяване на ципите, които винарите описват като двата жълти братя. Тези двама братя, са основата на виното, а тяхната цел е да установят здрава и стабилна връзка още от момента на своето създаване, когато се смесват преди ферментация и да постигнат пълна симбиоза заедно.
Лозето е засадено през 2006 г. в землището на село Глушник, източно от Сливен. Заема част от местността Бозалъка в подножието на Сливенската планина. Масивът е разположен на терени с глинено-каменисти почви и отличен въздушен дренаж. Двата сорта грозде са брани ръчно в касетки в края на август, като по този начин се постига основната идея за сепажа. Ферментацията е протекла в малки иноксови съдове с контрол на температурата. Виното е отлежавало в продължение на 6 месеца върху фините утайки, което допълнително обогатява вкусовия му и ароматен профил.