444
9

Kamea Rubin 2017

Регион
Западна Тракия
Сорт
рубин 100%
Награди

Благородно и мощно вино с чист сортов характер в аромата и вкуса, с впечатляваща дължина и изключителен потенциал за стареене.

Концепцията за този рубин, както и за всички останали червени вина на Камея, е да се произвеждат лимитирани серии занаятчийски вина с минимална намеса в технологичния процес. Рубин 2017 подчертава максимално натуралния характер на сортовия рубин. За целта е използвана потопена шапка при алкохолната ферментация, последвана от ябълчено-млечнокисела ферментация. В духа на занаятчийските традиции виното не е бистрено и филтрирано. Приложено е естествено бистрене с охлаждане на виното на околна температура за около месец и половина. Бъчвите са от български дъб първо и второ зареждане с капацитет 225 л. След 12 месеца отлежаване в бъчви нефилтрираното виното съзрява над 2 години в бутилка, преди да бъде предложено на пазара.

Рубинът идва от над 40-годишни лозя в землището на пловдивското село Брестовица, засадени на северен полегат склон в Родопската яка. Беритбата е проведена на 8 септември 2017.

Алкохол
13,6%
Произведени бутилки
600
Цена
21