Работният етикет с “?”, който в Katarzyna Estate използват за предварителното представяне на първото си вино, пожънва такъв безапелационен успех, че екипът единодушно решава да запази въпросителния знак и върху оригиналния етикет.
За направата на Question Mark Gold 2017 е използвано грозде от лозето около избата, засадено през 2004 г. Местността близо до Свиленград е известна като Бялата пръст – основно с песъкливи почви с добър дренаж, предпоставка за достигане на отлична зрялост на гроздето. Мерлото е брано на 5 септември, а каберне совиньонът – на 1 октомври 2017.
Енолозите Свилен Кисьов и Иван Кисьов, главни технолози на винарната, описват процеса така: Алкохолната ферментация се провежда в нови френски дъбови бъчви от по 400 л. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-9 ˚С от 5 до 7 дни, ферментация при температура 28-30 ˚С 7-9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 10 дни при температура 28 ˚С. За протичане на ябълчено-млечнокисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225 л. Отлежавало е във френски дъбови бъчви с обем 225 л за период от 18 месеца.
Резултатът е благородно вино, което проявява мощ и характер в едно гладко тяло, с фини зрели танини и дълъг пикантен финал.