Автори на този класически Бордо бленд с участието и на малбек са известните с безспорните си умения и постижения енолози, семейство Капка и Росен Георгиеви. Те са създали едно пищно вино с комплексен и богат вкус, с удивителна дълбочина и отличен потенциал за стареене.
Гроздето е от внимателно селектирани и контролирани лозя в Южна България – каберне совиньон е от 55-годишни стари лозя в района на Хасково; мерло и каберне фран са от 11-годишни лозя в Харманлийско, а малбекът е от района на Любимец, от лозя на 8-9 години. Гроздоберът е проведен в периода от 10 до 23 септември 2019 – в различни дни за отделните сортове.
За винификацията са използвани малки дъбови ферментатори с обем 500 л и иноксови ферментатори с обем 1000 л. Всички важни за качеството на виното операции са извършени на ръка: селекция на гроздето, потапяне на шапката по време на алкохолната ферментация, пресоване в кошова преса. По време на алкохолната ферментация се контролира температурата и се осъществява мек режим на контакт на гроздовите ципи с ферментиращия гроздов сок. След приключване на алкохолната ферментация виното се прехвърля в дъбови бъчви, където протича малолактична ферментация. Виното отлежава 8-9 месеца в 225-литрови специално подбрани бъчви от френски дъб.