Замисълът е да се съчетае един класически международен сорт и два местни, за да бъде показано това свежо, балансирано и комплексно бяло вино без използване на дъб. Трите сорта влизат в деликатна хармония и се допълват взаимно. Шардонето дава структура и комплексност на виното, а санданският мискет и тамянката (един от родителите на сандански мискет) му придават богатия ароматен профил.
Този модерен и интересен бял бленд е създаден от талантливите млади еноложки Десислава Хитова и Надя Илиева.
Шардоне – от 6-годишни лозя в с. Митиново, Петрич; гроздобер на 14 август 2019;
Тамянка – от лозя в землището на с. Долно Войводино, Хасково; гроздобер на 4 септември 2019;
Сандански мискет – от 30-годишни лозя, с. Старчево, Петрич; гроздобер на 20 август 2019.
Ферментацията е протекла поотделно за трите сорта в иноксови съдове при постоянен контрол на условията (температура, безкислородна среда) като е използван само самотокът. Вината отлежават по 4 месеца върху утайте поотделно и след това са купажирани. След купажирането на трите сорта виното отлежава още 2 месеца върху фините утайки в иноксови съдове.