444
1

Red Church Estate Selection Individuelle 2018

Регион
Западна Тракия
Сорт
каберне совиньон 55%, мерло 35 %, каберне фран 10%
Награди

Вино с трудно име и завладяващо красиво лице. Струва си да запомните това име, защото зад него стои забележително вино с ярък тероарен характер и много френски чар.

8-годишните насаждения се намират в местността Батен, в землището на Перущица, където лозето расте върху песъкливо-глинесто-каменисти почви с леко изразени варовици, на терен с наклон от 5% и постоянни въздушни потоци, благоприятстващи естественото проветряване на лозята и формирането на фини аромати.

И да, виното идеално отразява характера на това благодатно за лозе място, защото в него може да усетите както богатството и щедростта на глината, така и приятната свежест и лека минералност на варовиците, балансираната зрялост на плода, спокойно и плавно съзрявал на естествено проветривите терени и фините комплексни аромати, които умелите майстори с максимално щадящи методи на производство са извели на преден план. За дълбочината, благородството и впечатляващата комплексност на това вино, разбира се, са помогнали, както отлежаването 18 месеца в дъб, така и последващото дълго съзряване в бутилка.

Двама от създателите на виното, част от екипа, стоящ зад проекта винарна Red Church, са енолозите Радослав Марчев и Алекс Канев. Познаваме последния като много талантлив български винар, работил със световно известни имена във виното, франкофон и страстен привърженик на френската школа. Затова не е изненада, че Red Church Selection Individuelle 2018 смело заявява себе си като един от красивите международни образци на вината в стил Бордо. Това плътно и страстно, благородно и достойно вино с комплексност, дълбочина и безспорно дълъг понтенциал за отлежаване, ще предизвика неочаквано разнообразни мисли и емоции. Едно е сигурно – то няма за ви остави безразлични.

Алкохол
14,5%
Произведени бутилки
2770
Цена
74