Красивото лице на сорта шардоне – стройно и свежо вино с класически акценти на тропически плодове и маслена заобленост.
Създадено е от Анелия Христакиева, опитен енолог и главен технолог на Salla Estate.
Най-здравото и добре узряло грозде се винифицира самостоятелно и отлежава в бъчви, за да разкрие едно от прекрасните лица на сорта шардоне. Търси се синергията между плод и дъб, споделя тя.
Гроздето е от изрядно гледаните собствени лозя на Salla Estate в землището на село Блъсково край Провадия, в Северната част на Черноморския регион. Лозето е 30 ха – монолитен масив, от които 6,6 ха са шардоне. Засадено е през 2007/2008 върху сиви горски почви, в частност – песъкливо-глинести отложения. Изложението е юг-югозапад, а теренът е със 7-10% наклон, в най-високата му точка надморската височина е 250 м. Гроздоберът е проведен от 19 до 23 септември 2019.
Общо ферментацията продължава около 25 дни, като две трети от нея протича в иноксови съдове, а последната ⅓ – във френски дъбови бъчви. Виното отлежава в малки френски дъбови бъчви около 9 месеца, след което се филтрира и се бутилира в средата на юли.