Гроздето за тази балансирана, ароматна и натурална тамянка с мека свежест идва от южните склонове на Сакар планина в долината на Марица. Почвите са кафяви до кафяво-горски с ниско до средно съдържание на скала. Репродуктивният слой на почвите в лозето е много дълбок и с високо съдържание на азот – топъл, влагозадържащ и добре аериран. Климатът е континентално-средиземноморски – зимите са меки, пролетта е топла, настъпва рано, а лятото е горещо и сухо. Всички тези фактори са благодатни за получаването на вино с хармония от аромати и деликатни вкусове, характерно и експлозивно тяло, събрало в себе си експресивната природа на юга.
Тамянката е брана на 25 август 2019, а виното е създадено от енолога Камен Коев, който е и един от основателите на винарната. Ето какви технологични стъпки са следвани: настойване с джибрите за 24 часа; отцеждане на сока и ферментация при 15-16 °С с продължителност 16 дни; задържане върху утайката за 4 дни; откаляване и сулфитиране.
Идеята е виното да бъде максимално натурално – без добавяне на киселини или откисляване, с ниски дози SO2 и с щадящи обработки. По този начин екипът на Вила Басареа се стреми да покаже възможностите на тероара на Южен Сакар за получаване на качествени бели вина, в конкретния случай от ароматния местен сорт тамянка.