444
9

Yamantiev`s Ivailovgrad Reserve Cabernet Sauvignon & Merlot 2017

Регион
Сакар
Сорт
каберне совиньон 50%, мерло 50%
Награди

Да бъдеш едновременно винар и собственик на избата, в която правиш виното си, ти дава свобода и възможност да се развиваш необременен от чужди перспективи. Това е предимството на Ивана и Юлиян Ямантиеви, които в семейната си изба в Ивайловград правят вино така както искат, както знаят и както могат. Идеята им е да покажат специфичния характер на мястото и голямото разнообразие от вина, които може да се направят там. Резултатът е забележителен!

Не е случайно, че името на този купаж, съставен от равни части мерло и каберне совиньон носи името на града. Районът около Ивайловград е не само живописен, но и изключително подходящ за отглеждане на различни винени сортове. За микроклимата са определящи както хълмовете на Родопа, така и близостта до Бяло море, което е само на 70 километра от района. Към всичко това трябва разбира се да се добавят и мистериите на Хухла. Топлият вятър, който идва от морето се усеща често сред лозята на Ямантиеви в землищата на с. Славеево и с. Драбишна, откъдето идва гроздето за тази Резерва 2017. Една от целите на Ямантиеви е вината им да са на достъпна за повечето хора цена и това вино доказва, че целта е не само възможна, но и постигната.

Гроздето е обрано през октомври, ферментирало е в стоманени съдове, след което е отлежавало между 9 и 12 месеца във френски дъбови бъчви. Купажът показва ясно класическата хармония, която се постига при съчетаването на двата сорта. Виното е интензивно и изразително. В носа се преплитат черни тонове на касис и какао със студени нотки на мента. Стегнато и много мощно тяло с гладки танини и дълъг завършек.

Алкохол
14,5%
Произведени бутилки
16 000
Цена
19