Първият опит с мавруд във Заара Естейт е дал като резултат плътно, хармонично и интересно вино с мощни танини и добър потенциал за отлежаване. Идеята зад виното е да се получи натурален вкус, чисто разкриващ вкусовите характеристики на сорта. То е винифицирано в съдове от неръждаема стомана (чрез настойване, и нискотемпературна ферментация), в които виното преминава и през спонтанна тиха ферментация. Не е филтрирано и не е отлежавало в бъчви.
Енолозите, вложили своите професионални умения и виждания в това вино, са Славей Паунов и Джовани Колунати.
Лозята са на 4 години и се намират в землището на село Главан, Старозагорска област, на 350-450 м надморска височина. В масива преобладават канелено горски почви, с високо съдържание на пясък. Маврудът е набран през втората половина на септември 2019.