Сортов, дълбок и елегантен мавруд, създаден от енолозите Петър Георгиев и Радостин Милков под бранда на техния проект, в който работят изцяло с български сортове и концепцията им е да показват модерното им лице, пречупено през техния подход към винификацията. При мавруда работят изцяло натурално и идеята е да покажат сорта във възможно най-чист вариант.
Маврудът е клон 1 и клон 2 от над 40 годишни лозя в землището на асеновградското село Нови Извор. Почвите са чернозем и канелени горски, а гроздоберът е проведен между 5 и 25 октомври.
Технологията включва: 25 дни задържане с твърдите части (студена мацерация, ферментация и постферментативна мацерация) в неръждаеми съдове отворен тип; изцяло спонтанна алкохолната ферментация с натуралните диви дрожди; дива ябълчно-млечнокисела ферментация протичаща в дъбови бъчви.
Виното е отлежавало 10 месеца в 300/225 литрови бъчви, като бъчвите от 300 л са от български дъб, а бъчвите с обем 225 л – от френски дъб.