444

Black Sea Gold Brandy Cask Cabernet Sauvignon Special Reserve 2019

Регион
Черноморие
Сорт
каберне совиньон 100%
Награди

Комплексно вино със съблазнителни аромати и отлично запазена плодова свежест. Вино с Защитено наименование за произход (ЗНП) Южно Черноморие. Енолозите, пряко отговорни за качествата и характера му, са две дами – Донка Томова и Анелия Янкова.  

Гроздето е от собствени лозя на Черноморско злато – масивът се намира в местността Пенчов кладенец в землището на село Трояново, община Камено. Възрастта на лозето е 20 години. Лозето е с югоизточно изложение и средна надморска височина – 90 м. Почвената покривка е представена основно от излужени смолници. Климатът е континентално-средиземноморски, с изразено черноморско влияние – мека и малоснежна зима, топло и сухо лято. Общата температурна сума за периода април-октомври със средни дневни температури над 10 ºС е около 4000 ºС. Средно-дневната температура на най-топлия месец е 21,5-23 ºС. Средната годишна сума на валежите е около 500 мм.

Гроздето е брано ръчно, в касетки, в началото на месец октомври. 

Проведена е студена мацерация 5 дни и ферментация 10 дни в иноксов съд. 

Виното е отлежавало 12 месеца в 400 литрови бъчви от странджански дъб, в които с години е зреело винено бренди. 

Идеята на Brandy Cask Каберне совиньон е да се предложи на пазара продукт, при създаването на който е използван различен технологичен подход. Бъчвите от странджански дъб, в които е отлежавало винено бренди обогатяват интензивния вкус на свежи червени плодове във виното със сладки ванилови, шоколадови и пикантни нюанси.

Алкохол
14%
Произведени бутилки
3200
Цена
26