Многопластово, обемно и живо – красиво вино. През 2021 г. своето място като главен технолог в Шато Авли заема Пламена Абаджиева, наред с консултантите от ВиноСтудио – Николай Кръстев, Радостин Милков и Петър Георгиев.
Лозята на избата са разположени в землището на село Глушник, област Сливен. Обособени са два масива – Бозалъка и Рупов дол. Грижата за лозята стартира още през 2006, като през 2018 г. е направена конверсия и е изградено капково напояване. Лозята са разположени на терени с глинесто-каменисти почви. Този тероар придава изключителна минералност на вината и е основен отличаващ елемент за характера им.
Гроздето е селектирано и брано на ръка в касетки, в средата на септември.
Ферментацията протича в малки иноксови съдове с контрол на температурата.
Виното отлежава 10 месеца върху фините утайки във френски барици.
Концепцията по създаването на този бленд е свързана с отразяването на специфичния каменист тероар, където се намират лозята. Иновативната работа на технолозите, съчетана с особеностите на тероара се отразява в приятния плодов вкус. Виното следва тенденциите на елегантните балансирани вина, с внимателно присъствие на дъбово отлежаване, което го прави лесно за консумация.