Елегантен, гладък и сочен бленд, създаден от енологичния екип на Домейн Мараш, Лена Петрова и Евгени Тренчев.
Гроздето е от 15-годишни лозя в местността Андонов бозалък, село Недялско, община Стралджа – почвите са излужени чернозем-смолници и алувиални. Гроздоберът е бил през октомври, при оптимален баланс на титруеми киселини, pH и захари – в стойности, определени през годините от екипа на избата.
Проведена е студена мацерация в продължение на 12 дни и контролирана
ферментация. Виното е отлежавало в 225 л барици, комбинация между различни
производители и частично в американски дъб.
Мараш налагат при червените стил на автентични тероарни вина с минимална намеса във всички процеси, с баланс и запазване на автентичните тероарни характеристики при блендиране и при отлежаване.