Балансирано и изразително вино с ярък сортов характер. Създадено е от единия от собствениците на винарната, енолога Веселин Рашев.
Внимателно отглежданите лозя са засадени през 2016 г. в землището на сливенското село Николаево, върху силно изразени песъкливи почви. Датата на гроздобера е 4 октомври 2020.
Технологичните стъпки включват предферментативно настойване за 3 дни при температура 10°С, ферментация в съд от неръждаема стомана при контролирана температура 20-25°С за 7 дни, следферментативно настойване за 3 дни и ябълчно-млечнокисела ферментация в бъчви.
Виното е отлежало 10 месеца в бъчви от френски дъб.
Идеята е технологичната намеса да бъде минимална, за да има точна изява на сортовите характеристики, разпознаваемост, изява на тероара и спецификите на сезон 2020, както и баланс между сортовите характеристики и влиянието на дъба.