Енологът, отговорен за създаването на това интригуващо, елегантно и изразително вино, е Ивайло Христов.
Гроздето е от лозята на винарната в местността Кърчанлъка, в землището на село Цонево, област Варна. В терена, където са разположени червените сортове, преобладават кафяви горски почви с множество и най-различни минерали, вулканични камъни и гранити. Повечето от тях са със заоблена форма и са се оформили в периода, в който тези земи са били дъното на море.
Беритбата е на 17-18 септември 2021 г. Ферментацията е протекла в иноксови съдове за 10 дни, следвана от постферментативна мацерация за 6 дни. 10 % от реколтата е отлежала 4 месеца във френски дъбови бъчви второ зареждане.
Вината от тази серия са купажни, с отличен баланс и комплексност. Насочени са към по-смелите ценители, които търсят висококачествени вина с въображение и чувство на себеоткритие. Цветните елементи във всеки етикет отвеждат съзнанието в мечтано приключение и забава.