Елегантният, сочен и плодово-свеж каберне фран е създаден от енолога Георги Ванков. Лозята са 10-годишни, намират се близо до град Каварна и нос Калиакра, в местността Шабленски лозя. Почвите са черноземни, хумусно-карбонатни, изложението е юг-югоизток, а надморската височина – 120 м. Гроздето е брано ръчно в малки касетки, в периода 20-25 септември.
Технологични стъпки: Студена мацерация, последвана от спонтанна алкохолна ферментация в отрити ферментатори; 8 месеца отлежаване върху фини утайки в български барици с последващо 8-месечно отлежаване в инокс и бутилиране без филтрация и обработки.
Виното има за цел да покаже характера и структурата на червени вина идващи от по-хладни райони, конкретно в случая – Североизточното Черноморие.