Ефектно вино със сложни атрактивни аромати, кадифено гладко и леко пикантно. Създадено е от енолозите на Орбелия, Надя Илиева и Десислава Хитова.
Лозята са 11-годишни, засадени са в землището на село Хотово върху песъкливо-глинести почви. Гроздето е набрано на 23 септември 2019, на ръка, в касетки по 10 кг.
Технологичният процес включва студена мацерация за 5 дни, след това контролирана алкохолна ферментация за 12 дни, посферментативна мацерация и малолактична ферментация в неръждаем съд.
Виното е отлежало 24 месеца във френски дъбови бъчви.
Идеята на екипа е да създадат сортово, елегантно и комплексно вино от местния сорт ранна мелнишка лоза (мелник 55), което да покаже потенциала и традициите в региона. Избират се най-добрите бъчви за реколтата от сорта и се бутилират с минимална намеса в бутилка.