Анелия Христакиева е енологът, който оглавява екипа на Сала Естейт, създал това бяло вино от най-висока класа – елегантно, ефирно и комплексно.
Гроздето е от собствените лозя на избата, Блъсково винярдс, в землището на село Китен, община Провадия, на възраст 15 години. Почвите са сиви горски – карбонатни, с песъкливо-глинести отложения. А гроздоберът е през септември и октомври – в различни дни за отделните сортове.
Различните сортове се обработват и ферментират самостоятелно, при контролирана температура от 15 до 18ºС. След алкохолната ферментация виното се съхранява в неръждаеми съдове и се купажира преди обработките за стабилизация.
Виното Salla White съчетава в себе си цялостната концепция на винарското имение. При комбинирането на трите сорта се търси най-добрата изява на всеки от тях, а на етикета акцентът е върху конете (стилизирана конска глава), уникалната порода Липицанер, която в България се отглежда единствено в Сала Естейт.