Това красиво и съблазнително вино е дело на екипа от енолози на Санта Сара Евгения Георгиева, Калина Дянкова и Младен Енев.
Гроздето е от собствените 8-годишни лозя на винарната в село Горица. Почвите са песъкливо-глинести, кабонатни черноземовидни и хумусно-карбонатни; надморската височина варира от 60 до 125 м, а изложението е юг-югозапад. Лозята с каберне совиньон са с площ 30 дка, парцелите са с по 500 лози в дка, а добивът е 500 кг/дка. Гроздето е селектирано и брано на ръка в малки касетки от 10 до 15 октомври.
Технологични стъпки: студена мацерация при 8°C в дървени съдове от френски, немски и австрийски дъб с вместимост 3500 и 5200 кг, термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 5000 л и в ротобъчви от австрийски дъб с капацитет от 450 кг, за период от 7 дни. Ферментацията протича в продължение на 3 седмици в съдове от неръждаема стомана и бъчви от френски и австрийски дъб, последвана от мацерация на 31°C на ферментиралото грозде за 3-4 дни. Малолактичната ферментация протича в дъбови бъчви по 225 л за период от 4 седмици.
Виното отлежава в продължение на 12 месеца в нови (20% от виното) и използвани (80% от виното) френски барици. Следва 4 месеца отлежаване в бутилка преди пускане на виното на пазара.
Santa Sarah Bin е серия от най-добрите вина на избата от съответния сорт и реколта. Наименованието Bin идва от немския израз Ich Bin, и показва възрастта на собственика на имението, г-н Ивайло Геновски, в годината, в която е произведено за първи път. Гроздето и лозята са обгрижвани от отбор млади ентусиасти – Жулиен Живков, Младен Енев, Невен Бараков и Тодор Узунов, а виното е създадено и моделирано най-вече от познанието и опита на енолога Калина Дянкова.