444

Stratsin Soulmate’s Grenache Blanc & Vermentino 2021

Регион
Черноморие
Сорт
гренаш блан 70%, верментино 30%
Награди

Отговорна за направата на това елегантно, сочно и свежо бяло вино е Марина Костадинова – енолог и собственик заедно със съпруга си на Страцин. Създадено е и с любезното съдействие на инж. Лало Гешев.

Лозята са в района на Поморие, засадени са през 2017 г. върху черноземни почви. Близостта на Черно море допринася за благоприятния климат на региона. Зимата е мека, есента продължителна и топла, пролетта – прохладна, а лятото – топло и влажно. Дневните и нощни бризове, както и добрите климатични условия, благоприятстват за доброто узряване на гроздето и натрупване на фини плодови аромати.

Гроздето за това вино е набрано през първата половина на октомври.

Подложено е на контролирана ферментация със селектирани дрожди в съд INOX. Двата сорта се винифицират поотделно. Купажирането е на етап готови вина. Няма отлежаване в дъб.

Купажирането на тези два сорта вече е с доказано добри резултати. Подходящите климатични особености на региона и най-вече близостта до Черно море, силно благоприятстват развитието на тези сортове. Това е провокирало енолозите да заработят с тях.

Soulmates Grenache Blanc & Vermentino е виното, което те връща на летния морски бряг дори и през студените месеци.

Алкохол
13%
Произведени бутилки
1300
Цена
24