444

Yamantiev’s Marble Land Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah 2019

Регион
Сакар и Източни Родопи
Сорт
каберне совиньон 68%, мерло 26%, сира 6%
Награди

Мощно, атрактивно и свежо вино с отличен потенциал за отлежаване. Негови автори са енолозите Ивана Ямантиева и Генчо Митев. Лозовите масови се намират в местност Платките в землището на Ивайловград; засадени са през 2007 г. върху вулканични почви и мраморни скали. Беритбата е ръчна, в периода септември-октомври. 

Гроздето се обира в оптималната си зрялост и ферментира в резервоари от неръждаема стомана. Ферментацията протича при температура 25-26 °С в продължение на 20 дни. След това виното се отделя от утайката и се прехвърля в нови дъбови бъчви, където отлежава 12 месеца. 

Мраморната земя (Marble land) – земя на древните траки, дала жизнена среда на много поколения. Днес върху тези вулканични почви и мраморни скали, на 368 м надморска височина, са разположени уникалните лозя на фамилия Ямантиеви, където се отглежда гроздето за серията Marble Land. Спецификата на тероара позволява бавно и постепенно зреене на гроздето, перфектен баланс и концентрация на танини, захари и аромати. Наградата от вложените умения са вина с подчертана индивидуалност и потенциал за стареене.

Алкохол
13.7%
Произведени бутилки
10 000
Цена
24