Великолепна плодова и много хармонична сира – жива и свежа, но и със сериозна структура и потенциал за стареене. Неин автор е Екатерина Гаргова – един от големите български енолози.
Гроздето е от местността Чанлъка, община Любимец. Лозята са 20-годишни, засадени върху канелени и сиви горски почви. Беритбата е била на 10 септември. при захарно съдържание 24,2%.
Обработката и процесите включват: ронкане, леко разкъсване на ципата на гроздовите зърна, кратка мацерация от 24 часа, последващи алкохолна ферментация при максимална температура 25 °С за запазване на плодовите аромати от гроздето и малолактична ферментация. Естествено забистрено е, деликатно филтрирано и бутилирано през юли 2023 г. Няма контакт с дъб, отлежало е в неръждаем съд.
Виното е създадено да бъде свежо с изразен плодов характер, отразяващ топлия южен сакарски климат.