Победителят в най-сладката категория е от региона на Черноморието, един възхитителен, благороден, неустоим мускат, произведен внимателно от засушени гроздови зърна.
Идеята за създаването на сладко вино дойде от желанието да допълним нашата серия от продукти с нещо различно и очарователно – сладко десертно вино с богат и наситен вкус и аромат. Виното се вписва идеално в нашата концепция за Food & Wine дегустация, като се съчетава отлично с десерти, сирена и плодове, споделя неговият създател, енологът Димитър Рангелов.
Лозето за Dives Muscat Sweet wine 2018 е засадено през 2003 година, само на 4-5 км от морския бряг. В оптимална възраст в момента, то дава забележителни резултати върху черноземните почви в близост до Поморие. Отлежаване: 3 години в дъбови бъчви.