Концентрирано и мощно, с кадифени танини и съблазнителни умами нотки във вкуса. Това ефектно вино е плод на професионализма и таланта на Капка Георгиева.
Произход на гроздето и дата на гроздобера:
Каберне совиньон – с. Орлово, възраст на лозето 60 години; гроздобер на 7 октомври 2021
Сира – с. Оряхово, Харманли, възраст на лозето 14 години; гроздобер на 25 септември 2021
Каберне фран – с. Оряхово, Харманли, възраст на лозето 14 години; гроздобер на 6 октомври 2021
Пти вердо – с. Оряхово, Харманли, възраст на лозето 14 години; гроздобер на 6 октомври 2021
Гроздето се бере ръчно в касетки и се винифицира в малки дъбови ферментатори с обем 500 литра и иноксови ферментатори с обем 1000 литра. Всички важни за качеството на виното операции като селекция на гроздето, потапяне на шапката по време на алкохолната ферментация, пресоване в кошова преса се извършват ръчно. По време на алкохолната ферментация се контролира температурата и се осъществява мек режим на контакт на гроздовите ципи с ферментиращия гроздов сок. След приключване на алкохолната ферментация виното се прехвърля в дъбови бъчви, където протича малолактична ферментация.
Отлежава 16 месеца в специално подбрани 225 л френски дъбови бъчви.
Вино, което да съчетава огромния потенциал на сорта каберне совиньон, мекотата и уникалния характер на сорта сира, пикантността и подправковия характер на каберне фран и завършва с малък процент пти вердо за повече плътност и структура.