444

Награда за Винен туризъм

Наградата на DiVino и Via Vino за винен туризъм в рамките на DiVino TOP 50 за 2021 заслужи Вила Мелник!

Семейната винарна, разположена в близост до магичните Мелнишки пирамиди и винените села Хърсово и Капатово, отваря врати през 2013 г. Според собствениците на избата, семейство Зикатанови, Мелник е традиция, смелост и съдба. И вино. 

Причините винарната да бъде отличена в класацията за 2021 с награда та за винен туризъм са няколко, коя от коя по-значими… Избата е постоянно отворена за посещение, дори и без предварителна заявка, като гостите могат да избират между няколко дегустационни пакета – с винен гид на тяхно разположение. Екипът на Вила Мелник работи активно и професионално, има водеща роля за първата обща карта за винен туризъм в региона на Долината на река Струма, както и за координацията и организацията на все по-мащабните и набиращи популярност Дни на отворените врати в Мелнишко покрай Трифон Зарезан. 

Самостоятелно винарната провежда също така множество иновативни и запомнящи се събития. И още един голям успех следва да споменем – Вила Мелник е първата българска изба в престижната  международна класация за винен туризъм WORLD’S  50 BEST VINEYARDS за 2020! И последно, но не и по важност, вината им са великолепни. 

Пожелаваме им да запазят тръпката и да продължат да подаряват вълнуващи преживявания на своите винени гости!